461 klantbeoordelingen
9.2/10

JBCO of Koudgeperste castor olie

Arganolie en Castorolie

Castorolie met korting

Castorolie voor
huid, haar en gezicht!

Populaire
combinaties

Bij Castorolie.nl weten we precies wat onze klanten graag gebruiken. Daarom hebben we speciale pakketten samengesteld voor een mooie prijs. Zo ben je helemaal voorzien en klaar voor de ultieme castorolie ervaring.

Heb je krullend of kroezend haar? Koop dan één van onze pakketten met de Tropic Isle Living shampoo en conditioner. Heb je stijler of dunner haar? Dan zijn de combinaties met de shampoo en conditioner van Shea Moisture misschien iets voor jou. Oftewel, voor ieder wat wils!

> Naar de pakketten

Castorolie: wonder voor je haar?

Castorolie is terug van weggeweest, en hoe! Castorolie heeft namelijk een bijzondere samenstelling (van omega 9, omega 6 en vitamine E) die zeer nuttig kan zijn voor wie zijn haar wil laten groeien.

Hoe? Castorolie houdt de hoofdhuid in balans en zorgt voor soepel, gevoed en gehydrateerd haar waardoor het minder snel breekt. Heel belangrijk voor langer haar. Bovendien legt Castorolie een beschermend laagje over je haar zodat het niet verder uitdroogt gedurende de dag.

> Lees meer


"Al sinds 1912 staat Shea Moisture voor goede, eerlijke producten op basis van authentieke ingrediënten. Kleuren en geuren om vrolijk van te worden, en alles verrijkt met heerlijke Shea Butter!"

> Naar de producten

Waar is Castorolie
goed voor?

Castorolie voor je haar

Waarom is Castorolie goed voor je haar?

Welke voordelen Castorolie voor jouw haar kan hebben, is helemaal afhankelijk van jouw haartype en hoe je het dus gebruikt. Wat wel voor ieder haartype en methode geldt, is dat castorolie het vermogen heeft het haar te hydrateren en op die manier soepel en sterk te houden. Castorolie bestaat namelijk voor meer dan 90% uit omega 9 vetzuren en bevat daarnaast ook nog omega 6 vetzuren. Hierdoor gaat je haar niet alleen meer glanzen, het blijft langer mooi en is beter beschermd tegen haarbreuk: cruciaal als je langer haar wil!

Een schone hoofdhuid

Een schone en gezonde hoofdhuid zijn van groot belang voor de natuurlijke haargroei. Vuil en build-up van producten kunnen de huid anmelijk verstoppen en uit balans brengen. Castorolie bestaat voor het overgrote deel uit ricinolzuur, waaraan antibacteriële eigenschappen worden toegekend. Daarnaast zou de Jamaican Black Castor Oil (JBCO) extra reinigende eigenschappen hebben door de asresten van het roosteren van de zaden.

Vitamine E

Castorolie, die van nature vitamine E bevat, draagt bij aan een hoofdhuid die in balans is. Bovendien is vitamine E gezien een anti-oxidant, die zowel de hoofdhuid als het haar beschermd tegen de invloeden van buitenaf.

Hoe gebruik je pure castorolie?

Heb je van nature wat fijner haar, gebruik de olie dan als pre-poo of als overnight hydraterend masker. Heb je juist wat droger, dikker of krullend haar? Dan kan je haar wat meer hebben en heeft vaak wat meer hydratatie en bescherming nodig. Gebruik de olie dan ook eens in combinatie met andere oliën in de LOC methode of voor net dat beetje extra glans gedurende de dag.

Shampoos & conditioners

Ben je fan van Castorolie en wil je echt optimaal profiteren van wat wonderolie jouw te bieden heeft? Gebruik dan ook een shampoo en een conditioner met castorolie of een van de andere producten die met castorolie verijkt zijn.

Castorolie voor de huid

Waarom is Castorolie goed voor je huid?

Wat veel mensen niet weten is dat castorolie hele goede eigenschappen bevat voor de huid. Zo is castorolie geschikt om de huid te zuiveren, maar wordt het ook gebruikt om zeer droge plekken weer zacht en soepel te maken. Castorolie bestaat namelijk voor een groot deel uit omega 9, bevat omega 6 vetten waardoor het vocht in de huid beter behouden blijft. Daarnaast bevat de olie van nature vitamine E (tocopherol). Deze anti-oxidant beschermt tegen vrije-radicalen en ondersteunt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid.

Reinigen met olie??

Castorolie is het basisingrediënt in de bekende "Oil Cleansing Method" (OCM). Hierbij masseer je een mengsel van oliën in de huid, waarna je het afneemt met een vochtige handoek. Door de stoom zullen je poriën gaan openstaan zodat de huid nog beter reinigt. Het basisprincipe van deze reinigingsmethode is dat vetten andere vetten (met vuil) aantrekken. Tegelijkertijd voorziet castorolie je huid van goede vetten en heeft het antibacteriële eigenschappen.

Castorolie voor een droge huid

Wanneer je een zeer droge huid hebt, of hier en daar droge plekken kan castorolie heel verzachtend zijn. Omdat Castorolie van zichzelf tamelijk dik is (vergelijkbaar met honing) wordt castorolie vaak gecombineerd met een andere olie zoals jojobaolie of arganolie. Bevochtig de huid eerst, zodat het goed gehydrateerd is. Breng daarna de olie aan op een wattenschijfje en wrijf het in op de droge huid. Geen zin om zelf te mengen? Gelukkig hebben we ook enkele combinaties die je zo kunt gebruiken!

Koudgeperste castorolie

We krijgen vaak de vraag wat het verschil is tussen zwarte castorolie en 'gewone' (koud geperste) castorolie. Dit heeft alles te maken met het productieproces, waar je hier meer over kunt lezen. Over welke olie je het beste kunt gebruiken voor je haar of huid lopen de meningen nogal uiteen. Er zijn dan ook zowel haar als huidproducten met zwarte castorolie, bijvoorbeeld van Tropic Isle Living of Shea Moisture. Maar ook de koud geperste castorolie kan voor beide doeleinden worden gebruikt.

Castorolie:
een rijke geschiedenis

Wie denkt dat castorolie een nieuwe ontdekking is, heeft het mis. Castorolie, ook wel wonderolie genoemd, wordt al eeuwenlang gebruikt. Het eerste gebruik zien we terug in het oude Egypte, meer dan 4000 jaar voor Christus. De olie werd namelijk gevonden in verschillende tomben. Maar ook bij de oude Grieken zien we het gebruik terug, die de ricinusolie voor vele toepassingen (waaronder medicinale) gebruikten. Tegenwoordig wordt wonderolie vooral cosmetisch gebruikt. Met name onder diegene die hun haar willen laten groeien of een egale huid willen, is de olie heel populair.

Een plantje met vele namen

Wonderolie, castorolie, ricinusolie en Palma Christi olie. Allemaal namen voor de olie die gewonnen wordt uit de vrucht van dezelfde plant. Deze wonderboom of Ricinus communis, is een snelgroeiende tropische plant die wel 13 meter hoog kan worden. De bonen die de olie in zich draagt lijken een beetje op een kever, vandaar de naam 'Ricinus', het latijnse woord voor 'teek'. In de vroegere eeuwen werd de kastanjeplant ook wel "Palma Christe" genoemd, oftewel "Hand van Christus". Mogelijk door de effectieve eigenschappen, maar ook wordt gezegd dat de vormen van de bladeren lijken op de Hand van Christus.

Koudgeperste castorolie of JBCO

Zoals de meeste oliën, kent ook Castorolie meerdere vormen. De meest gebruikte zijn de koudgeperste castorolie en de Jamaïcaanse Black Castor Oil (JBCO). Bij de koudgeperste castorolie worden de pitten mechanisch en koud geperst. Bij de traditionele Jamaicaanse castorolie worden de zaden eerst geroosterd, en daarna gekookt. Door deze werkwijze bevat JBCO as-restanten, waardoor veel mensen deze olie verkiezen boven de koud geperste olie. Leuk weetje: oorspronkelijk komt de castorplant niet uit Jamaica, maar deze is overgewaaid uit Afrika. De slaven brachten de eeuwenoude kennis over castorolie met zich mee, die generaties lang is doorgegeven.

Castorolie uit Jamaïca

Wacht a.u.b...

{{var product.name}}