dé webshop voor pure Castor olie (JBCO) producten uit Jamaica


Wonderolie of Castorolie?

De wonderboom, die de eigenlijke naam Ricinus Communis draagt, is een altijd groene plant die zeer snel groeit. Op Jamaica staat de plant als Agnus Castis, waaruit de Nederlandse naam Castorolie en Engelse naamgeving 'Castor oil plant' zijn voortgekomen.

Wonderboon van de Wonderboom

In de tropen kan de plant wel 13 meter hoog worden en heeft zijn naam Wonderboom hier dan ook aan te danken. In het tropische klimaat groeit de plant het beste en krijgt dan ook een houtachtige stengel die doet lijken op een stam. Buiten de tropen groeit de plant ook, maar dan als kleinere stuik of kruid.

De vrucht die de plant draagt lijkt op een boon en heeft dan ook als bijnaam de “Wonderboon”. Toch behoort de plant niet tot de boonachtige planten en eigenlijk is de “Wonderboon” dus geen echte boon. De Egyptenaren gebruikten de wonderolie, ofwel Ricinus olie, al meer dan 6000 jaar geleden (4000 jaar voor Christus) en noemden dat “cici” of “kiki”. En het woord “ricinus” betekent in het Latijns “teek” omdat de vrucht van de wonderboom verdacht veel op een teek lijkt. Maar het kan natuurlijk ook dat de huidige teek zijn naam te danken heeft aan de boon.

Persing van de wonderolie

De wonderolie wordt uit de bonen van de wonderboom verkregen. Dit gebruik is afkomstig uit Afrika en is destijds naar de Cariben gebracht door de komst van slaven. Om de olie uit de bonen te verkrijgen worden deze eerst platgeslagen en vervolgens geperst. Er zijn twee methodes om de Castorolie uit de wonderboon te verkrijgen. De eerste is zonder verhitting, dit is de koud geperste methode.

Onze Castor Olie is vervaardigd met behulp van de tweede methode, waarbij de platgeslagen wonderboom bonen langzaam verhit worden volgens eeuwenoude methode. Dit proces vereist veel ervaring en vaardigheid; wanneer het niet zorgvuldig wordt gedaan is de olie onbruikbaar. Castor Olie van goede kwaliteit onderscheidt zicht door een licht tot donkerbruine kleur en is herkenbaar aan de typische gebrande geur.

Tegenwoordig wordt de Wonderolie voor cosmetisch gebruik veel toegepast voor haarverzorging en gecombineerd met andere natuurlijke oliën zoals Cocosolie en Lavendelolie

Bijzondere eigenschappen van Castor olie

De Castor Olie is in Jamaica en op de Caribische eilanden al decennia lang vrij hoog geprijsd door de vele voordelen die het biedt voor je huid, haar en hoofdhuid. Vrouwen met fijn, gekruld of gepermanent haar gebruiken het vanwege de omega 9 vetten en de reinigende eigenschap van de Castor Olie. Hierdoor voedt en verzorgt het de hoofdhuid, je haar of je gezicht. Resultaten die hiermee worden geboekt zijn onder anderen een rustige hoofdhuid, glanzend haar, een egale huid en dikker haar.

Lees meer over de werking van Castor Olie of ga direct naar onze Castor Olie webshop

Moment...

Dit product is zojuist in je winkelmandje geplaatst:
{{var product.name}}

Artikel nummer: {{var product.sku}}

Verder winkelen of Naar kassa en afrekenen